Jumppa hiirikäden oireiden hoitoon

Jumppa hiirikäden oireiden hoitoon

Kipukaupan perhe jatkaa kasvamistaan. Tällä kertaa esittelyssä Kipukaupan fysioterapeutti Suvi "Arjen Sankari" Mäntyniemi. Suvilla on toinen toistaan oivampia vinkkejä arkeen, minkä avulla pysyy toiminnallisena ja terveempänä.

“Mun tavoitteena on jakaa tietoa erilaisista tavoista ja keinoista, millä sinä pystyt hoitamaan erilaisia kipuja ja vaivoja arjessasi” -Suvi

Suvin suurin intohimo on auttaa ihmisiä pääsemään oireista ja kivuista eroon, jotka vaikeuttavat heidän arkeaan. Suvin mukaan monet vaivat voivat olla hyvinkin pienillä toimenpiteillä tai harjoitteilla hoidettavissa. 

Suvi jakaakin Kipukaupan filosofian:

“Kivuttomuus on kehon luonnollinen tila, joka kuuluu kaikille”

Suvilla on runsaasti erilaisia arjen vinkkejä, joita tekemällä voi helpottaa ja ennaltaehkäistä monenlaisia kipuja. Pienet teot, joilla on suuri vaikutus, ovat helppoja liittää osaksi rutiineja. Voit esimerkiksi tehdä harjoitteita lukiessasi sähköpostia.

Yleistynyt istumatyö 

Istuma- ja päätetyö ovat nykypäivänä todella yleisiä. Istumatyön on sanottu aiheuttavan kaikenlaista rasitusta niskoille, hartioille ja selälle. Olemme aiemmissa blogeissa käsitelleet paljon ryhtiä, asentoja, ergonomiaa ja taukojumppaa. 

Hiiri jää helposti huomaamatta

Mutta yksi oleellinen ja monenlaisia vaivoja aiheuttava pieni hiiri jää helposti huomaamatta. Hiiren aiheuttamat vaivat voivat tosin olla "norsun" kokoisia.

Tietokoneen hiiren käyttö voi aiheuttaa:

  • Jännetuppitulehdusta
  • Rannekanavaoireyhtymää ja ahtautta
  • Pehmytkudoskireyksiä

Suvilla on hyvin yksinkertainen niksi, jonka avulla yllä mainittuihin vaivoihin voi saada helpotusta ja ennaltaehkäistä niitä. Lisäksi ranteen liikkuvuus voi parantua, kämmenen toiminnallisuus voi helpottua ja pehmytkudoksen aineenvaihdunta lisääntyä. Suvi kertoo myös, että pyörittely saattaa piristää, jos väsyttää.

Hiirikäden aktivointi pallon avulla

Hiirikäsi hoito

Tarvitset ainoastaan avuksesi pienen pallon. Se voi olla pingispallo, golfpallo tai lasten superpallo tai vastaava.

Hiirikäsi

Tee hiirikäden aktivointi näin: 

  • Ota pallo molempien kämmenien väliin ja aloita pyörittely
  • Hiero kunnolla myös peukalon ja pikkusormen tyvestä
  • Jos, joku kohta tuntuu erityisen kireältä, voit hieroa siitä kohtaa pidempään
  • Tee pyörittelyä niin kauan kuin se tuntuu mukavalta
  • Tee harjoitus muutamia kertoja päivässä

Voit pyöritellä myös pöytää vasten, jos se tuntuu helpommalta. 

Vaikka harjoitus voi tuntua vähäpätöiseltä, sillä voi olla merkittävä ja pitkäaikainen vaikutus. Parhaan hyödyn saat, kun kanniskelet palloa mukanasi ja pyörittelet säännöllisesti.

LISÄVINKKI: Voit tehdä saman jalkapohjillesi!

Tyypillistä Suvia

Suvin vinkit ovat helposti toteutettavissa. Vaikka käsilläseisonta ja jonglööraus ovat todella hyviä motorisia kehon harjoituksia, ne pienet arjen teot vaikuttavat kehoomme kaikkein eniten. Jopa pienen pallon pyörittely...

Kannattaa ottaa Suvin neuvoista vaari, niin pysyy terveempänä ja toimintakykyisempänä. Näitä arjen vinkkejä on Suvilla repullinen jos toinenkin ja niitä tulee lisää.

 P.S. Hyvä ryhti on myös tärkeää päätetyössä. Ryhtiremmin avulla voit muistuttaa kehoasi pitämään ryhdin kunnossa.