Mitä vastuullisuus tarkoittaa meille?

Meille vastuullisuus on monipuolinen kokonaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuksia luoda entistä kestävämpiä ratkaisuja sekä yrityksen että tuotteen elinkaaren jokaiseen vaiheeseen. Pyrimme jatkuvasti parantamaan toimintamme vastuullisuutta ja kestävyyttä sekä kantamaan vastuumme yhteisestä maailmastamme.
Näemme toimintamme vastuullisuuden jakautuvan pääpiirteittäin kolmeen eri suuntaan: hyvinvoinnin lisäämiseen, tuotteisiin sekä prosessien vastuullisuuteen. Näistä kerromme lisää alla.

Vastuullisuuden osa-alueet

Me kaikki haluamme voida hyvin. Mielestämme on vastuullista huolehtia ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kun kehomme ja mielemme voivat hyvin, pystymme aidosti tavoittelemaan ja toteuttamaan unelmiamme. Kaiken toimintamme perustana on asiakkaiden hyvinvointi ja haluamme luoda mahdollisimman toimivia tuotteita juuri sinun tarpeisiisi. Uskomme vahvasti siihen, että parantamalla asiakkaidemme elämänlaatua pystymme edistämään laajasti koko yhteiskuntamme terveyttä ja hyvinvointia.

Välitämme ja huolehdimme työntekijöistämme ja heidän hyvinvoinnistaan. Töissä pitää
voida hyvin, jotta ihmiset voivat roolistaan riippumatta antaa tärkeän panoksensa koko yhteisön toiminnalle. Vaikka porukkamme työskentelee ympäri Suomen, toimimme tiiviisti yhtenä joukkueena. Yhdessä joukkueena toimiessamme onnistumme ja epäonnistumme yhdessä. Kukaan ei ole meillä toista arvokkaampi.

Liiketoimintamme on taloudellisesti vastuullista. Tavoitteenamme on lisätä työtä ja yhteistä,
kokonaisvaltaista hyvinvointia Suomessa. Verkkokauppamme on kotimainen ja omistuspohjamme sataprosenttisesti suomalainen. Olemme ylpeitä siitä, että voimme mahdollistaa työtä Suomeen.

Kiinnitämme huomiota tuotteidemme vastuullisuuteen ideointi- ja suunnitteluvaiheesta lähtien. Tavoitteenamme on luoda tuotteita, joiden suunnittelu- ja tuotantoprosesseissa vastuullisuus on otettu kokonaisuutena huomioon. Vaistoa-tuoteperhe on suunniteltu kokonaan Suomessa, minkä osoittaa tuoteperheelle myönnetty Design from Finland –merkki. Kun suunnittelemme tuotteita, korostamme materiaalien ja komponenttien tuotannollisesti tehokasta käyttöä ja haluamme hyödyntää myös ylijäämämateriaalit.

Tuotteemme eivät siis pelkästään näytä ja tunnu hyviltä, vaan ne ovat suunniteltu käyttökelpoisiksi
moneen ympäristöön ja kestämään kulutusta. Valitsemme tuotteisiimme vastuullisia sekä kestäviä materiaaleja tutkimalla ja seuraamalla materiaalien jatkuvaa kehitystä. Käytämme tuotteissamme mahdollisimman paljon kierrätettyjä materiaaleja kestävyydestä tinkimättä.

Tuotteemme pakataan kierrätetystä kartongista valmistettuihin kenkälaatikoihin Suomessa. Pakkausmateriaalit hankitaan kotimaisilta toimittajilta, ja pakkauksemme ovat helposti kierrätettäviä. Hoidamme lisäksi pakkausten tuottajavastuun kuulumalla Ringin tuottajayhteisöön.

Tuotekehityksen ja tuotannon yhteistyökumppanimme toimivat vastuullisten periaatteiden mukaisesti kansainvälisiä standardeja, sertifikaatteja ja normeja noudattaen. Valmistamme tuotteitamme tällä hetkellä Kiinassa, missä käymme myös työskentelemässä tuotannon ja suunnittelun parissa. Edellytämme kaikilta tuotannon yhteistyökumppaneiltamme voimassa olevaa sosiaalisen vastuun Amfori BSCI-auditointia, SMETA-auditointia tai sitoutumista SA8000 sertifiointiin. Edellytämme toimittajiltamme lisäksi valmiutta kehittää toimintaansa auditointien pohjalta. Nämä vastuullisuusperiaatteet mahdollistavat meille selkeän sekä yhtenäisen tavan toimia ja valmistaa tuotteita.

Logistinen ketju on olennainen osa tuotteidemme vastuullisuutta, koska valmistus tapahtuu ulkomailla. Valitsemme tuotteidemme valmistajat, toimittajat ja kuljetusreitit vastuullisuuskriteeriemme mukaisesti. Suurin osa tuotteistamme kuljetetaan junaverkostoa käyttäen Suomeen, sillä se on tällä hetkellä vähiten ympäristöä kuormittava vaihtoehto. Mannerten väliset lähetykset hoidamme yhteistyössä vihreän logistiikan edelläkävijän, DHL:n kanssa. Tuotteemme varastoimme Vantaalla.