News

Aktivoi jalkasi - helmikuun kootut liikevälipalat
Kaiken liikkeen perustana on hyvä liikkuvuus, toinen tärkeä elementti on liikkeen hallinta eri tilanteissa. Sen vuoksi kuluneen neljän viikon aikana olemme perjantain liikevälipaloissa keskittyneet aktivoimaan jalkaterää ja varpaita. Keräsimme harjoitukset yhteen paikkaan, jotta pääset nauttimaan välipaloista helposti.
Jatka lukemista
Jalkojen evoluution historia

Jalkaterät ovat kulkeneet vuosimiljoonien aikana pitkän matkan tullakseen sen näköisiksi ja niin toimiviksi jaloiksi, joina me ne nykypäivänä ymmärrämme. Siitäkin huolimatta jalka on myös ehtinyt olla täysin toimiva jalka, kuten me sen nyt ymmärrämme, paljon pidempään kuin mitä voisi kuvitella.

Tässä blogitekstissä teemme nopean läpileikkauksen jalkojen kehityksen tärkeisiin vaiheisiin.

Jatka lukemista
Liikkuvuutta jalkaterään kotikonstein, osa 4

Tammikuun viimeinen liikevälipala esittelee muutaman yksinkertaisen käsillä tehtävän jalkaterän liikkuvuutta ja joustoa lisäävän harjoituksen. Ota siis kädet pois taskuistasi ja tartu kiinni jalkoihisi. Jalkaterän hyvä liikkuvuus on toimivan iskunvaimennuksen sekä kuormituksen jaon edellytys!

Jalkaterien mobilisointi käsien avulla ei ole rakettitiedettä. Yksinkertaisimmillaan se on vain sitä, että kääntelet jalkaterää eri suuntiin. Tästä blogista löydät kuitenkin muutaman vinkin joita voit lähteä kokeilemaan.

Jatka lukemista
Liikkuvuutta jalkaterään kotikonstein, osa 3

Tässä blogissa tutkailemme jälleen erilaisia yksinkertaisia kotikonsteja jalkaterän liikkuvuuden ja jouston lisäämiseksi. Työkaluina on käytetty tähän mennessä harjanvartta sekä lakanaa. Tällä kertaa teemme töitä pallon kanssa. Jalkaterä tarvitsee hyvää liikkuvuutta ja sen tulisi olla luonnostaan joustava, jotta se pystyisi mukautumaan alustaan mahdollisimman tehokkaasti. 

Tämä vähentää jalkaterän yksittäisten osien ylikuormitusta ja siitä johtuvia kipuja sekä oireita.

Jatka lukemista
Liikkuvuutta jalkaterään kotikonstein, osa 2
Jalkaterän liikkuvuutta ja joustoa kehittävien yksinkertaisten kotikonstien sarja jatkuu, tällä kertaa käymme siivouskomeron sijaan tutkimassa liinavaatekaappia ja valitsemme sieltä työkaluksi lakanan. Harjoitusten avulla voit aktiivisesti valmistaa jalkateriä paljasjalkakenkien käyttöön tai vain saada uusia ajatuksia kehonhuoltoon. 
Jatka lukemista