Tunne vapaus

Kaikki paljasjalkakengistä

Paljasjalkakengissä jalka liikkuu luonnollisemmin. Ohut, tasainen pohja ilman ylimääräisiä tukia tai korotuksia vahvistaa jalan normaalia toimintaa. Paljasjalkakenkien tarkoitus on jäljitellä paljain jaloin liikkumista, millä on positiivisia vaikutuksia jalkaterään ja koko kehoon. Ne tukevat hyvinvointiasi joka askeleella.

Mikä paljasjalkakenkä on?

Mikä tekee kengistä paljasjalkakengät ja mikä niissä on ideana. Millaiset ominaisuudet paljasjalkakengissä on ja miten ne eroavat perinteisistä kengistä?

Lue lisää

Miksi valita paljasjalkakenkä?

Mitä tarkoitetaan “luonnollisella liikkumisella” ja miksi se on tärkeää? Onko niiden käyttö jalalle hyväksi ja onko aihetta tutkittu?

Lue lisää

Paljasjalkakenkien hyödyt

Onko paljasjalkakenkien käytöllä selkeitä hyötyjä, jos jos on, niin mitä ne ovat? Kuinka kenkävalinnat vaikuttavat muuhun kehoon?

Lue lisää

Vaistoa omin jaloin

Kevyempi ja joustavampi kenkä

Kevyt ja taipuisa rakenne antaa tilaa luonnolliselle liikkeelle. Tuntuu kuin kävelisit paljain jaloin, mutta jalat suojattuna.

Enemmän tilaa varpaille

Tilava kärki antaa varpaille luonnollista liikkumavaraa. Mikään ei purista, hankaa tai pakota varpaita kasaan.

Ohut, tasainen pohja

Erittäin ohut, vain 5 mm:n pohja aktivoi jalan lihaksia ilman tarpeetonta tukea. Pehmeä geelimäinen pohjallinen lisää mukavuutta.

Kaikkiin ympäristöihin

Kasvava mallistomme tarjoaa katseenkestäviä paljasjalkakenkiä eri tyyleihin ja tilanteisiin.

Paljasjalkakengät edistävät tutkitusti terveyttä

On tutkittu, että säännöllinen paljasjalkakävely kehittää jalan lihaksistoa, mikä ehkäisee jalkaterien rakenteellisia muutoksia, kuten vaivaisenluu ja vasaravarpaat. Jalkaterien lihasvoiman lisääminen kehittää tasapainoa ja lisää liikkumisen vakautta, mikä vähentää myös kaatumisriskiä.

*Curtis et al. 2021. Daily activity in minimal footwear increases foot strength.

Kipukaupan
Vaistoa-paljasjalkakengät

Vaistoan paljasjalkakenkien takana on kokenut suomalainen ammattilaistiimi, jonka ansiosta jo yli 100 000 suomalaista saa nauttia paljasjalkakenkien eduista.

Vaistoa Rento -paljasjalkatennaritVapauta Varpaat™ PaljasjalkakengätVaistoa Riemu -paljasjalkakengätVaistoa Iloa -paljasjalkatennaritVaistoa Uoma -paljasjalkavaelluskengät

Ihastu paljasjalkakenkiin

Tutustu paljasjalkakenkiimme, valitse suosikkisi ja vaistoa muutos joka askeleella.

Tutustu

Usein kysyttyä

Paljasjalkakengät antavat jalkojen toimia luontaisella tavalla. Ne ovat leveät ja ohutpohjaiset, eivätkä sisällä tukia tai iskunvaimennusta. Tästä syystä ne kehittävät jalkaterän ja nilkan asentotuntoa sekä koordinaatiota. Fysioterapeutit suosittelevat paljasjalkakenkien käyttöä miltei kaikille.

Vaistoa on suomalainen paljasjalkakenkäbrändi, jonka takana on lähes 20 henkilön tiimi kokeneita ammattilaisia ympäri Suomea. Vaistoa-paljasjalkakengät täyttävätkaikki paljasjalkakengille asetetut standardit: ohut, tasainen ja joustava pohja, leveä jalanmuotoinen lesti jossa varpailla on tilaa, sekä kiertolöysyys.Kaiken lisäksi, Vaistoat ovat liikuttavan tyylikkäät. Vaistoa kannattaa valita, mikäli paljasjalkakenkäilyn parantavien vaikutusten lisäksi et pelkää ollaedelläkävijänä luomassa uutta, terveellisempää trendiä.

Mittaa ensin jalkojesi senttikoko ohjeistuksemme mukaisesti.Tee mittaus molemmille jaloille, koska kengän koko valitaan isomman jalan mukaan. Tutustu sitten kunkin paljasjalkakenkämallimmetuotesivuilta löytyvään kokotaulukkoon.

Paljasjalkakengissä et voi tilata ns. normaalia kokoasi automaattisesti,sillä kyseessä ei ole tavallinen kenkä. Paljasjalkakengän tarkoitus on antaa jalalle luonnollista liikkumatilaa, ei puristaa sitä. Tästä syystä kenkä voi aluksi tuntua liian leveältä, mutta totut vapauden tunteeseen nopeasti.

Paljasjalkakenkien käytölle on hyvin vähän esteitä ja perussääntönä on, että jos pystyt kävelemään paljain jaloin – pystyt myös käyttämään pj-kenkiä.

Esteitä paljasjalkakenkien käytölle voivat olla tiedossa olevat jalkaterien tai alaraajojen toiminnalliset tai rakenteelliset häiriöt, jäykistetyt nivelet, reuman aktiivinen tulehdusvaihe, rikkinäinen jalkapohjien iho, diabetes tai jalkapohjien hermovauriot.

Mikäli paljasjalkakenkien käyttö mietityttää, suosittelemme konsultoimaan lääkäriä tai alaraajoihin erikoistunutta ammattilaista. Vaistoa ei tarjoa terveysneuvontaa.