Kipukauppa mukana tukemassa naisten amerikkalaista jalkapalloa

Kipukauppa mukana tukemassa naisten amerikkalaista jalkapalloa

KUVA: Shaun Duncan

Kipukauppa onnittelee Turku Trojans Womenia Naisten Vaahteramaljan voitosta 2022! 

Lukuaika 2 min.

Kipukaupan asiantuntija, fysioterapeutti Suvi Mäntyniemi oli mukana voittamassa naisten Vaahteramaljaa Turun Trojans Women -joukkueessa. Kipukauppa lähti mukaan sponsoroimaan naisten amerikkalaisen jalkapallon joukkuetta kummipelaajanaan oma fysioterapeuttimme Suvi Mäntyniemi. Onnea Suvi ja muut troijalaiset! Kuvat ottanut Shaun Duncan.

Down-Set-Hut! 


KUVA: Shaun Duncan 

…sitten tärähtää!


KUVA: Shaun Duncan 

Turku Trojans Women on kotimainen amerikkalaisen jalkapallon naisten joukkue, joka voitti Suomen mestaruuden, naisten Vaahteramaljan, toisen kerran peräkkäin. Viime lauantaina (3.9.2022) Trojans kukisti ennakkosuosikin viittaa kantaneen Helsingin Wolverinesin murskaluvuin 0-23.

Kipukauppa tukemassa suomalaista urheilua - naisten amerikkalainen jalkapallo

Kipukauppa on ollut mukana sponsoroimassa Turku Trojansia Womenia ja kummipelaajana toimii Kipukaupan oma asiantuntija, fysioterapeutti ja ahkera vinkkien jakaja Suvi Mäntyniemi.

Suvi ei ole mikään sunnuntaipelaaja: hän pelaa neljättä kauttaan, johon kuuluu:

  • Euroopan mestaruus 2015 (Espanja)
  • 5. sija Maailman mestaruuskisoissa 2017 (Kanada)

Suvin pelipaikka on niin sanottu hyökkäyksen linjan vasen tackeli. Toisin sanoen, hän on ottamassa (ja antamassa) ensimmäisen kontaktin, kun down-set-hut-huudahdus kuuluu.

Kompressiolahkeilla jalkojen palautusta

Kipukaupan rooli sponsorina näkyy myös pelien ja harjoitusten ulkopuolella. Moni turkulaistroijalainen kulkee vapaa-ajallaan Kipukaupan paljasjalkakengissä ja huoltaa jalkojaan Kompressiolahkeiden avulla.

“Pelit meinasivat loppua Suvilta kesken kauden”

Suvilla itsellään revähti pohje kesken kauden ja näytti jo siltä, että kausi oli hänen osaltaan ohi. Tuotekehitystiimiläiseltä löytyi kuitenkin Kompressiolahkeet kaapista ja hän päätti pistää ne tositoimiin. 

Yllätyksekseen Suvin jalka palautui yllättävän nopeasti ja hän pääsi osallistumaan finaaliin, jossa voittoa päästiin juhlimaan. 

Suomen naisten amerikkalainen jalkapallo kovalla tasolla


Kuva: Shaun Duncan

On sanomattakin selvää, että amerikkalaiset ovat lajin kuningattaria, mutta suomalainen naisten jenkkifutis on Euroopan huippua. Suomen jenkkifutisnaiset usein patsastelevatkin palkintopalleilla vanhan mantereen mestaruuspeleissä.

Valitettavasti laji on marginaalilaji, joka toimii pääosin pelaajien hartiavoimin talkoohengessä. Siitä syystä sponsorit ovat lajille tärkeitä. 

“Suvi kutsuu kaikkia kokeilemaan hauskaa lajia”

Fysioterapeutti kehottaa ketä tahansa tutustumaan hauskaan lajiin:

  • Ei vaadi tietoa tai aikaisempaa kokemusta
  • Sopii kaiken kokoisille ja kuntoisille

Lajissa on monenlaisia rooleja, jotka sopivat erilaisille kehoille. Voit tukea lajia osallistumalla itse tai käymällä katsomassa Euroopan huipputiimin pelejä paikan päällä. Suvin mukaan suurimmasta osasta kaupungeista löytyy oma joukkueensa.

Kipukaupan sponsoroimat joukkueet palkintopalleilla

Turku Trojansien lisäksi Sotkamon JYMY tuli kolmannelle sijalle Superpesiksessä 2022. Onko Kipukaupan sponsoroinnilla vaikutusta menestykseen? Ei välttämättä, mutta kuka tietää…
 

P.S. Fysioterapeutti-Suvilla on takataskussaan myös useampi Suomen mestaruus golfissa, jota hän on pelannut ympäri maailmaa. 

P.P.S. Suvi kulkee paljasjalkakengissä vapaa-ajallaan ja kehottaa muitakin tekemään samoin.