Laulunopettajan kokemuksia - Leipuri Leukarentoutin

Laulunopettajan kokemuksia - Leipuri Leukarentoutin

 Lukuaika 2 min.

Leipuri - leukarentoutin laulunopettajan instrumentin huollossa

Mitä ikinä tekeekään, välineiden tulee olla kunnossa. Jos käytät työkaluna tylsää puukkoa, sumeaa kameran linssiä, karvatonta pensseliä tai katkennutta luutaa, ei työnteosta tule mitään. Sama pätee laulajiin ja puhetyöläisiin (opettajat, luennoitsijat, esiintyjät jne.).

Suurin osa ihmisistä saa tuotettua ääntä suustaan jollain tavalla, mutta laulajalla äänen laatu on ratkaisevassa asemassa. Tekniikan täytyy olla huipussaan oli kyseessä sitten ooppera- ja kuorolaulu tai jopa metallimusiikissa käytetty karjuminen.

Laulajan instrumentti

Laulajan Instrumentin tulee olla kunnossa, jotta oikeanlainen ääni saadaan tavalla, joka ei vahingoita kurkkua varsinkin ammattilaisilla, joilla tarve käyttää ääntä voi olla päivittäistä. 

Ääni muodostuu äänihuulissa, mutta käytännössä koko keho on osa kokonaisuutta, jolla ääntä pystytään manipuloimaan. Tärkeässä roolissa äänentuotannossa on ryhti, hengitys ja rento leuka. 

Laulunopettaja Camilla kärsii kireistä purentalihaksista

Tampereen Laulukoulun Camilla on laulunopettaja, jonka kiireinen arki aiheuttaa hampaiden yhteen puremista kirjaimellisesti. Yhteen pureminen aiheuttaa purentalihasten kipeytymistä ja jäykkiä leukoja, jotka hankaloittavat laulunopettajan työtä eli äänentuottamista.

“Laulunopettajan ammatissa on tärkeää saada suuta avattua kunnolla alaspäin ja pidettyä leuka laulaessa rentona – tätä hoen lähes päivittäin myös omille oppilailleni.” -Camilla

Aiemmin hän on saanut apua purentakiskoista ja purentalihashoidosta. Mutta koska viimeksi mainitussa hän ei pysty käymään säännöllisesti, jonkinlainen kotihoito oli keksittävä. Camilla päätti kokeilla Kipukaupan Leipuri - leukarentoutinta. 

Camilla käyttää kevyempää hierontatasoa, joka sopii erittäin hyvin leuan ja kasvojen alueelle. Viiden viikon hieronnan jälkeen hänen arvionsa oli tyhjentävä:

“Voi mitä arjen luksusta se (Leipurilla hieronta) onkaan!” - Camilla

Purentalihakset rennoiksi

Kuva: Camilla hieroo Leipurin avulla sekä purentalihakset että päänahan.

Samoihin aikoihin hän kärsi lamaannuttavista pääkivuista ja kokeili laitetta päähän ja kallonpohjaan. Niihin sopi myös voimakkaampi ja tärinätoiminto. Camilla oli yllättynyt, ettei laite sotkeentunut hiuksiin. Tunnetta hän kuvasi seuraavasti:

“Tuntui, kun veri olisi alkanut kiertämään päänahassa paremmin ja ajatus olisi kirkastunut!” -Camilla 

Camilla käyttää Leipuria yleensä iltaisin työpäivän jälkeen. Se auttaa palautumaan hyvin pitkän laulupäivän jälkeen. Koska työ on iltapainotteista, Leipuri auttaa rentoutumaan ja Camilla kutsuukin iltaista hierontasessiota omaksi meditaatiohetkekseen.

Kauniita unia

Ennen nukkumaanmenoa Camilla hieroo purentalihaksia ja päänahkaa. Siten hän rauhoittaa itsensä myös yöunia varten.

P.S. Liity sinäkin tuhansien Leipurilla itseään rentouttavien joukkoon.