Ryhtiremmi-kokemuksia - vähemmän väsymystä ja parempi jaksaminen

Ryhtiremmi-kokemuksia - vähemmän väsymystä ja parempi jaksaminen

Ryhtiremmiä käyttämällä enemmän energiaa 

Ryhdin parantaminen vähentää väsymystä ja auttaa jaksamaan paremmin. Tämän huomasi myös Pavel, joka huomasi Ryhtiremmin käytön parantaneen ryhtiä jopa 3 viikossa.  

Pavel Haimi on kehittäjä. Uteliaan perheenisän suurimpia intohimoja on sekä itsensä kokonaisvaltainen kehittäminen että liiketoiminnan optimointi. Pavelin vapaa-aika kuluu erilaisia liikuntalajeja harrastellessa, kunhan se ei ole perheen yhteisestä ajasta pois.

Tutustuttuaan useisiin artikkeleihin ja kirjoihin Pavel oivalsi ryhdin tärkeyden ja sen vaikutuksen energiatasoihin ja terveyteen. Asioihin tarkasti perehtyvänä kaverina hän löysi hyvän ryhdin juuret 1500-luvun armeijaympyröistä. 

Valistuksen aikana hyvä ryhti liitettiin yleisesti terveyteen, taloudelliseen menestykseen ja korkeaan moraaliin. Ryhtiä kohennettiin erilaisten korsettien ja vaatteiden avulla noina aikoina. Kouluissa ja aikansa lastenkasvatusoppaissa tähdennettiin ryhdin merkitystä. 

Ryhdin vaikutus masennukseen ja avoimet voima-asennot

Pavel tutustui myös vuonna 2010 julkaistuun tutkimukseen, jossa tutkittiin avoimia ja ns. voima-asentoja. Tutkijoiden mukaan edellä mainittujen asentojen käyttö saa henkilön tuntemaan itsensä voimakkaammaksi, voimaan paremmin ja synnyttää yleistä menestystä.

2012 TED-talk -puhuja Amy Cuddy puhui asian liittyvän vahvasti kehonkieleen. Esimerkiksi urheilukilpailun voittaja nostaa kätensä V-kirjaimeksi, vaikka olisi syntymästään asti ollut sokea eikä nähnyt niin tehtävän. Kyseessä on voimaele ja viittaa ylpeyteen. 

Kumaran ryhdin yhteydestä masennuksen vakavuuteen on saatu jonkin verran tutkimustuloksia. Ryhdin oikaiseminen saattaa lisätä positiivisia tunteita ja vähentää väsymystä. Vaikka lopullisia johtopäätöksiä ei voida tehdä, ryhdillä on psykologisilla tekijöillä on joissain tapauksissa jonkinlainen yhteys.

Ryhtiremmillä parempi ryhti

Pavelilla ei ole sanojensa mukaan koskaan ollut silmiinpistävän huonoa ryhtiä, mutta myöntää siinä olevan parannettavaa. Ryhti unohtuu helposti arjen tohinassa. Lisäksi hän on huomannut  istumatyön ja päätetyöskentelyn heikentävän ryhtiä.

Vaimo oli kuitenkin äkännyt Pavelin kumaran selän etenkin istumatyötä tehdessä ja hankkinut hänelle lahjaksi Ryhtiremmin.

Pavel otti Ryhtiremmin käyttöönsä ensin tutustuttuaan hyvin käyttöohjeisiin. Niissä ohjattiin aloittamaan käyttö asteittain, ensin lyhyemmän aikaa ja pidentämällä sitten. Hän tiesi myös, ettei apuvälinettä tule pitää liian tiukalla. 

Alussa Pavel käytti Ryhtiremmiä päivittäin kuukauden ajan. Hän käytti sitä istuessaan, kävellessään ja juoksulenkillä. Kaksi ensimmäistä päivää apuväline oli 15 minuuttia päällä, kolmantena ja neljäntenä päivänä hän pidensi käyttöä 30 minuuttiin ja lopulta 45 minuutista tuntiin.

Tuloksia 3 viikon käytön jälkeen

Alussa tuntemukset esiintyivät pienenä kipuna ja lihasjännityksenä pitkin selkää ja eritoten alaselkään. Muutaman päivän kuluttua kivut ja lihasjännitys katosivat.

Ryhti alkoi parantumaan vähitellen ensimmäisten kipujen kaikottua. Noin kolme viikkoa käytön aloittamisesta Pavel huomasi ryhdin alkavan pysyä hyvänä jo ilman Ryhtiremmiäkin. 

Apuvälineen tarkoitus toimia muistuttajana

Ryhtiremmin käyttö on helppoa ja sitä on helppo säätää käyttöön sopivaksi. Apuvälineen tarkoitus ei ole kiristää asentoa väkisin ryhdikkääksi. Se ennemminkin muistuttaa, kun ryhti alkaa notkahtamaan, jotta keho itse korjaa asennon oikeaksi.

Liian kireällä pidettäessä kehon omat lihakset eivät työskentele ja tällöin ne eivät kehity. Käyttö tulee Pavelin tapaan pikkuhiljaa ja lisätä sitten ja lopulta luopua, kun keho on oppinut takaisin oikeaan asentoon. Ryhtiremmin voi ottaa uudestaan käyttöön, kun ryhti notkahtaa.

Ryhtiä parantavia tuotteita on monenlaisia ja erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia. Ryhtiremmi sopii etenkin istumatyötä tekevälle, Ryhtiliivi pysyy paremmin aktiivisesti liikkuvan päällä ja paljasjalkakengät parantavat koko kehon asentoa ja siten myös ryhtiä.

Ryhti kunnossa

Ryhtiä parantamalla voit päästä monista kiusallisista vaivoista eroon. Kannattaa tutustua erilaisiin apuvälineisiin, joiden avulla voi ryhdistää selän takaisin sellaiseksi, kun se oli vauvana ja taaperona. Vai oletko joskus nähnyt vauvan röhnöttämässä?

P.S. Tutustu Ryhtiremmiin ja katso mitä käyttäjät ovat kertoneet kokemuksistaan.

 

 

P.P.S. Tutustu myös etenkin aktiivisesti liikkuvalle soveltuvaan ja tukevampaan Ryhtiliiviin.