Kipukauppa Purentakurssi kokemuksia - “Olen saanut selkeästi apua”

Kipukauppa Purentakurssi kokemuksia - “Olen saanut selkeästi apua”

Taina sai Vapauta purentalihakset -verkkokurssista apua purentalihasten kireyksien aiheuttamiin vaivoihin

Lukuaika 2 min.

Taina kärsi pitkään purentalihasten kireyksistä, kunnes päätti kokeilla Kipukaupan Vapauta Kireät Purentalihakset -Verkkokurssia. Nyt hän on tehnyt säännöllisesti rentoutuksia ja harjoituksia joitakin viikkoja, ja kertoo saaneensa selvästi apua vaivaansa.

 

Taina on uusi Kipukaupan asiakas, joka päätti kokeilla purentakurssia, vaikka ei ollut ihan varma, voisiko siitä olla apua hänelle. Päätös ei kuitenkaan ollut kovin vaikea, koska kurssissa oli 90 päivän palautusoikeus: jos kurssista ei ole apua, hän pyytäisi rahat takaisin.

Rahojen palautukseen ei ollut kuitenkaan tarvetta.

“Käytän öisin purentakiskoja, mutta siitä huolimatta kireyksiä tuntuu niskan alueella ja poskissa”
-Taina

Taina on kärsinyt jo pidemmän aikaa purentalihasten kireyksistä. Vaiva on aiheuttanut hänelle kipuja poskiin ja niskan alueelle. Aiemmin hän on kokeillut monenlaisia eri ratkaisuja, kuten esimerkiksi purentakiskoja. Niistä ei kuitenkaan ole ollut merkittävää hyötyä purentalihasten ja niskojen kireyksiin. 

“Kun ohjeet ovat selkeitä ja lyhyitä, tulee onnistumisen kokemuksia”
-Taina

Taina kiittelee etenkin kurssin selkeitä ja yksinkertaisia ohjeita. Yksikään harjoitus ei ole liian vaikea ja ne on helppo sisäistää ja ymmärtää harjoitteiden tarkoitus. Lisäksi muutaman toiston jälkeen liikkeitä voi tehdä jo ulkomuistista.


Konkreettista apua

“Kun liikkeitä voi tehdä itsenäisesti, se on palkitsevaa”

Taina on oppinut löytämään arjessaan monia hetkiä, joina hän pystyy tekemään harjoitteita. Hän pystyy tekemään sekä pidempiä että lyhyempiä helposti suoritettavia harjoitteita pitkin päivää. Tainan mielestä on palkitsevaa, kun oppinut tekemään harjoitteita itsenäisesti. 

Opittuja harjoitteita hän tekee mm:

  • Katsellessaan televisiota
  • Töiden lomassa
  • Ottamaan niille oman hetkensä (muutama minuutti)

Päivän päätteeksi juuri ennen nukkumaanmenoa Taina tekee harjoitteita, jotka onkin hänen mielestään hyvä tapa rentoutua ennen unia.

Fysioterapeutin mukaan purentalihasten kireyksiä voi olla vaikea yhdistää muihin oireisiin

Kipukaupan asiantuntija, fysioterapeutti ja kurssin tekijä Suvi Mäntyniemi kertoo, kuinka purentalihakset heijastavat usein kipuja pään sekä niskojen ja hartioiden alueelle. Esimerkiksi yleisin päänsärky on ns. jännityspäänsärkyä, joka johtuu pään ja niskan alueen kireyksistä.

Syy-yhteyttä kireiden purentalihasten ja pään sekä niskan alueen kipujen välillä tuottaa vaikeuksia jopa terveydenalan ammattilaisillekin. Suvi muistuttaakin, että purentalihakset ovat ehkä kehomme laiminlyödyimmät lihakset. 

Vapauta purentalihakset

Kuinka usein tai koska viimeksi olet huoltanut purentalihaksia?

Pieniä ja itsenäisiä lihaksia voi olla vaikea mieltää lihaksiksi, samalla tavoin kuin pakaroita, vatsa- ja reisilihaksia. On kuitenkien muistettava, että purentalihakset ovat lihaksia, kuten isommat “kollegansa”, nekin tarvitsevat huoltoa.

On havainnollistavaa huomioida, että leukamme ja purentalihaksemme jauhavat pitkin päivää ja ovat jatkuvan kuormituksen alaisina. Pienen juoksulenkin jälkeen suurin osa ihmisistä venyttelevät ja huoltavat lihaksia suorituksen jälkeen.

Purentalihakset jäävät huoltamattomana kireiksi ja hakeutuvat helposti yhteen etenkin nukkuessa. Tällöin päivittäisen kuormituksen jälkeen pienet muskelit työskentelevät myös öisin, vaikka niiden pitäisi levätä ja kerätä voimia seuraavan päivän jauhamiseen.

Lisäksi hampaiden kiristely voi vaurioittaa hammakiillettä ja pahimmassa tapauksessa hampaat voivat murtua. Myös nukkuminen rentojen purentalihasten kanssa on palauttavaaa levollista.

“Ihanaa, että Taina on tekee harjoitteita itsenäisesti ja ottanut ne mukaan arkeensa löytämällä niille ajan ja paikan”
-Suvi

Suvi Mäntyniemi haluaisi ihmisten huomioivan näiden pienten ja tärkeiden lihasten merkityksen arjessa. Hän on onnellinen siitä, että Taina sai apua vaivaansa verkkokurssista. Mutta kaikkein onnellisimmaksi Suvin tekee se, että Taina on osannut ottaa harjoitteet arkeensa. 

“Kurssille osallistuvilla on mahdollisuus olla minuun suoraan yhteydessä ja vastailen innokkaasti kysymyksiin”
-Suvi

Hän kehottaa Tainaa ja muita kurssille osallistuvia olemaan häneen rohkeasti yhteydessä kurssia ja unohdettuja pieniä purentalihaksia koskevissa kysymyksissä.

P.S. Vapauta purentalihakset -verkkokurssissa on 90 päivän palautusoikeus. Mikset kokeilisi kurssia?  Jos kurssista ei ole apua, saat rahat takaisin.