Paljasjalka-Vaelluskengät kokemuksia - Näyttelijä ja kampaaja kertovat

Paljasjalka-Vaelluskengät kokemuksia - Näyttelijä ja kampaaja kertovat

Näyttelijä ja kampaaja kertovat, mikä sai heidät vetämään paljasjalkakengät jalkoihinsa

Lukuaika 3 min.

Moni paljasjalka-Vaelluskenkiä käyttävä kertoo saaneensa helpotusta erilaisiin vaivoihin. Toiset taas korostavat kenkien mukavuutta ja keveyttä. Lue, mitä näyttelijä ja kampaaja kertovat kokemuksistaan Vaelluskenkien käytöstä.

Juha on näyttelijä ja innokas paljasjalkakenkien käyttäjä. Hän korostaa, kuinka näyttelijänä hänen tulee olla hyvässä fyysisessä kunnossa. Hän on itse kokenut saaneensa helpotusta eri vaivoihin ja sen lisäksi hän nauttii paljasjalkakenkien “terapeuttisesta ja jopa meditatiivisesta tunteesta”.

Hän kertoo “heränneensä” siihen, kun hänen alaselkänä alkoi oireilemaan ja jotain piti tehdä ryhdille.

“Se (alaselkäkipu) oli todella epämiellyttävää. Kipu ei ole minun ystäväni”
-Juha

Pian paljasjalkakenkien käytön myötä hän kertoi, kuinka hänen selkävaivansa alkoivat helpottamaan. Lisäksi hän kertoo jalkaterien asennon alkaneen korjaantumaan oikeanlaiseksi, kohtisuoraan.

“Kun ekan kerran laitoin paljasjalkakengät jalkaan, oli tunne ihan mieletön”

Juha hehkutti ensimmäistä kokemustaan paljasjalkakengistä. Hänen mukaansa tunne oli samalla kertaa meditatiivinen ja terapeuttinen, kun jalkapohjat aisti maaston ja mukautui siihen. 

“Tulin todella tietoiseksi jaloistani”

Lisää euforisia tunteita hän koki vetäessään leveämalliset Vaelluskenkien 2.0 versiot jalkaansa. Tuntiessaa, kuinka varpaat levittäytyivät kengän sisällä…

“--oli tunne ihan mieletön, ja aloin hymyillä”

Juhan päättää terveisensä:

“Mitä paremmassa kunnossa olen, sitä paremmin pystyn näyttelemään”

Kampaaja kertoo kokemuksistaan Vaelluskengistä

Moni tuttava oli kertonut paljasjalkakenkien terveysvaikutuksista ja kehottanut häntä myös kokeilemaan sellaisia. Hänen mukaansa:

“Terveys on kaiken perusta ja siitä on lähdettävä liikkeelle”

Hänen ensimmäinen kokemuksensa Vaelluskengistä oli uudet ja jännittävät tuntemukset jaloissa. Tuntui kuin jaloissa työskentelisi ihan eri lihakset kuin normaalisti. Hän oli myös todella yllättynyt siitä, miten jalat tuntuivat siltä…

“kuin olisi jaloissa vaan pienet tossut eikä kenkiä lainkaan”

Muita Vapauta Varpaat Vaelluskenkien käyttäjien kokemuksia

Moni muukin käyttäjä on kertonut vastaavista tuntemuksista. 

Moni käyttäjä on kertonut myös, kuinka he ovat päässeet eroon monenlaisista terveysongelmista. Toistuvia kommentteja on plantaarifaskiitin sekä polvi- ja lonkkakivuista helpottaminen ja alaselkäkipujen lievittyminen.

“Kun jalan luonnollisia toimintoja ei häiritä, ongelmia ja vaivoja aiheuttavia tekijöitä poistuu.”

Ei voida luonnollisestikaan väittää kenkien parantavan sairauksia tai vaivoja. Mutta Matti “Paljasjalka Fysio” Melasen mukaan kyse saattaa olla yksinkertaisesti siitä, että kun jalan luonnollisia toimintoja ei häiritä, ongelmia ja vaivoja aiheuttavia tekijöitä poistuu.

Tällöin luonnollinen suuntaus on ongelmien väheneminen tai jopa poistuminen. Esimerkiksi paljasjalkakenkien käyttö vahvistaa jalkaterien kudosrakenteita, mikä voi osaltaan vähentää plantaarifaskiitin oireita. 

Paljasjalkakenkien käyttö myös vaikuttaa kehon asentoon, koska jalkineissa ei ole korkoa, joka ohjaisi kehoa epäluonnolliseen painopisteeseen ja kuormitukseen. On muistettava, että kävelyn mekanismit ovat kehittyneet miljoonia vuosia sitten ilman jalkineita. 

Matti tosin muistuttaa paljasjalkakenkiin tottumattomia ajamaan hiljalleen “jalkoja sisään”. Kun jalkojen luonnolliset toiminnot aktivoituvat kymmenien vuosien uinumisen jälkeen, saattaa jaloissa tuntua monenlaisia tuntemuksia, kuten lihaskipuja. Ajan kanssa jalat tottuvat paljasjalkakenkiin ja pääsee nauttimaan monien kertomista hyödyistä.

Alla muutamia käyttäjien kokemuksia Vaelluskengistä:

“Ostin kengät pitkän paljasjalkakenkiinsiirtymisharkinnan jälkeen. Osasin odottaa hyvää, mutta olen silti aivan järjettömän yllättynyt kuinka hyvä vaelluskengillä on kävellä ja kuinka moneen kiputilaa ne ovat poistaneet. Olen intoutunut kävelystä ja koen, että kävellessäni olen jalkahieronnassa. Jokainen askel rentouttaa kehoa enemmän ja enemmän. Ylävartalo vain heiluu jalkojen päällä kun jaloilla on viimein mahdollisuus tehdä sitä mitä varten ne ovat kehittyneet - LIIKKUA ja liikuttaa minua eripaikkoihin. Enää olkapäideni, sormieni, lantioni ei tarvitse tasapainotella kävellessä, kun jalkani ja erityisesti jalkapohjani, jalkaterä ja nilkat saavat rauhassa hoitaa oman hommansa. Olen superkiitollinen näistä kengistä! Olen kokeillut monia paljasjalkakenkiä, mutta näissä on jotain miltei maagista siinä miten hyvin istuvat jalkaan. Kengissä on myös hyvä pito talvellakin ja ne ovat villapohjallisen kanssa lämpimät.”
-Veera

“Lihastautia sairastan niin nämä kengät ovat ainoat joilla pystyn kävelemään edes pieniä matkoja tasapainoni takia. Muilla kengillä en edes pystyisi kävelemään edes tuota mitä näillä. Todella hyvät kengät.”
-Nimim. Asiakas

“--Todella miellyttävät jalassa, jalkapohjien kiputilat ovat loppuneet ja jatkuva jalkaterän puristumisen tunne kadonnut.--”
-Jenita

“--30 vuotta lattajalkaisena, nää kun pisti jalkaa ja läks töihi ja mettään, ni ei ollu lattajalast tietookaa, iha tost vaa alko kävelee oikeenpäin. Kyl mä vieläki seison ku lattajalkane mut kävelystä se katos todella äkkiä. Mää oon 10 tuntii päiväs jaloillani, ja nää ku hankkis ni ei oo enää selkä ollu jämäkäs päivän jälkee, ryhtiki on parantunu.--”
-Janne 

“Kaverin innoittamana lähdin kokeilemaan paljasjalkakengiä. Kuvittelin että olisi kuin nauloilla kävelyä kun tuntee kaiken kengän alla, mutta ei. Sisäänajo sujui todella hyvin. Olen huomannut että naksuva polvi ei vaivaa enää ja kävellessä ulospäin kääntyvä jalkaterä on suorempi.--”
-Meri

Moni käyttäjä kertoo vapauden tunteesta ja etenkin mukavuudesta:

“Olleet hyvässä käytössä alusta lähtien. Viimeeksi tänään kahden tunnin lumi/jää kävelyllä. Suosittelen kaikille jotka haluavat tuntea hyvän olon jaloissaan.”
-Nina

“Tilasin testimielessä paljasjalkakengät, malli vaelluskenkä 2.0. Kengät ovat nyt jatkuvassa käytössä ja olen niihin tyytyväinen. Totuttelu kenkiin kannattaa tehdä asteittain, koska ainakin itselläni polvet kipeytyivät jonkin verran ensimmäisen käyttöviikon aikana. Hinta / laatusuhde mielestäni kohdallaan 👍”
-Mikko

“Ihan parhaat jalassa, kävellessä tuntee kivasti kaikki maan pintojen eri muodot. Kivat laittaa työpäivän päättyessä työkenkien jälkeen jalkoihin, näissä jalat suorastaan nauravat :)”
-Marika

______

Tutustu Vapauta Varpaat™ Vaelluskenkiin ja jaa kokemuksesi kanssamme!