Paljasjalkakenkä kokemuksia työkenkinä - luupiikki kantapäässä

Paljasjalkakenkä kokemuksia työkenkinä - luupiikki kantapäässä

Voiko paljasjalkakenkiä käyttää, jos on plantaarifaskiitti kantapäässä?

Eija on Kipukaupan asiakas ja Vapauta Varpaat - paljasjalkakenkien tyytyväinen asiakas. Hän jakoi meille palautteen suositeltuaan Kipukaupan paljasjalkakenkiä sisarelleen. He työskentelevät molemmat terveydenhoitoalalla.

Sisarella on ollut erilaisia vaivoja jalkojensa kanssa. Hänellä on jäykistetty ukkovarpaan tyvinivel ja lisäksi saman jalan kantapäässä on luupiikki. Kaiken lisäksi hän viettää lähes koko työaikansa jalkojensa varassa.

Hän oli pyytänyt Eijaa kertomaan terveiset meille Kipukaupalle, kuinka paljasjalkakengät ovat pelastaneet hänen työpäivänsä.

Luupiikki - plantaarifaskiitti

plantaarinen kantapääkipu

Kipukaupan asiantuntija, fysioterapeutti Suvi Mäntyniemi, kertoo, että vaivan virallinen termi on plantaarinen kantapääkipu. Syynä kivulle on jalkapohjan faskiakudoksen toimintahäiriö, joka on aiheutunut faskian kuivumisesta ja muuttuneesta toiminnasta. (Faskia on lihaskalvo, joka yhdistää ja ympäröi koko kehon lihaksistoa). Faskia ei toimi kunnolla, jos siihen ei pumppaudu ravinteita ja nestettä. 

Yksi yleinen syy on jalkaterän plantaarifaskian liiallinen kuormittuminen, joka kiristää lihaskalvoa. Liiallinen kuormitus voi johtua esimerkiksi painonnoususta, uuden lajin tai harrastuksen aloittamisesta (esim. juoksu). Syynä voi olla myös istumatyön vaihtuminen runsaasti jalkojen päällä aikaa viettämiseen.

Toisin sanoen, kun kehon kuormitus muuttuu aiempaan verrattuna. Jos kehon rakenteet eivät pysty käsittelemään kuormitusta, se kohdistuu lopulta faskiaan, joka kiristyy sille liiallisen paineen johdosta. 

Mistä tunnistaa plantaarisen kantapääkivun?

Seuraavat asiat voivat auttaa omakohtaisessa diagnoosissa:

  • Aamulla kipu sängystä noustessa jalkeille.
  • Kipu levon jälkeen kuormituksen alkaessa.
  • Vaikeudet koukistaa nilkkaa tai nostaa isovarvasta ylöspäin.

Suvi muistuttaa, että jalkapohjan alueella voi olla useita eri vaivoja ja kipuja, joita ei voi laskea plantaariseksi kantapääkivuksi.

Lääkärikin sanoi hankkivansa samanlaiset

Sisar joutuu käymään jalkojensa takia lääkärissä. Hän olikin ääneen ihmetellyt, miten sisar pystyy edes työskentelemään nähtyään luupiikin, joka oli aiheuttanut niin paljon kipua ja turvotusta.

Jälkeenpäin sisar oli käynyt uudestaan lääkärinvastaanotolla. Käynnillä sekä lääkäri että hoitaja olivat niin vakuuttuneita Vapauta Varpaat -paljasjalkakengistä, että sanoivat hankkivansa itsekin samanlaiset.

Tutustu Vapauta Varpaat - paljasjalkakenkiin>>

Paljasjalkakengät työkenkinä - hyviä kokemuksia muillakin

Eija ja hänen sisarensa eivät ole yksin kokemustensa kanssa. Myös monet muut ovat tykästyneet käyttämään paljasjalkakenkiä niin arjessa kuin töissäkin. Vapauta Varpaat ovat keränneet kiitosta mm. keveydestään ja hengittävästä materiaalistaan.

Paljasjalkakenkiä työkenkiä ovat käyttäneet sekä kipeämmät että terveemmät jalat. Käytön hyötyjä ovat mm. nilkkojen aktivoituminen, jalkaterän ja jalkapohjien lihasten kehittyminen. 

Voit lukea myös Pian kokemukset Vapauta Varpaat - paljasjalkakenkien käytöstä. Hänen jaloissaan ei ollut kaariholvia laisinkaan ja hän kärsi akillesjännetulehduksista. 

Eijan ja hänen sisarensa terveiset Kipukaupalle

Sisarukset kertovat levittäneen kokemuksiaan Vapauta Varpaat - paljasjalkakenkien hyödyistä terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa. 

He päättävät terveisensä näin:

“Kiitos , olemme molemmat erittäin vakuuttuneita kenkien erinomaisuudesta. Ystävällisin terveisin, Eija"

P.S. Kokeile sinäkin Vapauta Varpaat - paljasjalkakenkiä työkenkinä tai arjessa.