Mikä on paljasjalkakenkä?

Minimalistinen ja kevyt paljasjalkakenkä

Paljasjalkakenkien tarkoitus on jäljitellä avojaloin liikkumista. Ne suojaavat jalkaa, mutta eivät poista tuntumaa maahan. Minimalistiset ja kevyet paljasjalkakengät mahdollistavat jalan luonnolliset toiminnot ja niiden käyttö vahvistaa jalkoja luontaisesti.

Suojaa jalkaa, säilyttää tuntuman

Paljasjalkakenkien mallina on käytetty ihmisen jalkaa. Niiden tarkoituksena on jäljitellä avojaloin liikkumista. Paljasjalkakengät tarjoavat tarpeeksi suojaa teräviltä esineiltä ja kiviltä, mutta säilyttävät hyvän tuntuman maahan.

Vähemmän kenkää, enemmän jalkaa

Paljasjalkakenkiä kutsutaan myös minimalistisiksi sekä barefoot-kengiksi. Paljasjalkasukat ja paljasjalkatossut kuuluvat samaan kategoriaan, mutta ovat vieläkin kevyemmät.

Paljasjalkakengät eivät tue jalkoja eikä niissä ole iskua vaimentavia ominaisuuksia. Leikkimielisesti voidaan sanoa, että niissä on perinteiseen kenkään verrattuna vähemmän kenkää ja enemmän jalkaa. Paljasjalkakenkien terveyshyödyt johtuvat siitä, että ne mahdollistavat kehon luonnollisten toimintojen toteutumisen.

Paljasjalkakengän ominaisuudet
  • Leveä jalkaterän muotoa mukaileva varvastila
  • Ohut ja taipuisa pohja
  • Ei korkoa (zero drop)
  • Joustava rakenne
  • Keveys
Vaistoa Lempeä slip on -paljasjalkakengätVaistoa Iloa -paljasjalkatennaritVaistoa Rento -paljasjalkatennaritVaistoa Riemu -paljasjalkakengätVaistoa Suisto -paljasjalkavaelluskengät

Ihastu paljasjalkakenkiin

Tutustu paljasjalkakenkiimme, valitse suosikkisi ja vaistoa muutos joka askeleella.

Tutustu