Paljasjalkakengät ja jalkaterveys

Paljasjalkakengät ovat kengät, jotka antavat alaraajojen toimia luontaisella tavalla. Pj-kengät ovat leveät ja ohut pohjaiset (muutamia millejä), eivätkä ne sisällä tukia tai iskunvaimennusominaisuuksia.
Paljasjalkakengät kehittävät jalkaterän ja nilkan asentotuntoa, sekä koordinaatiota, joilla saattaa olla vammoja alentava vaikutus. Fysioterapeutit suosittelevat pj-kenkien käyttöä (lähes) kaikille.
Paljasjalkakengät simuloivat paljain jaloin jaloittelua, joka on ihmiselle luonnollista. Silloin jalkojen pienet lihakset ja nivelet pääsevät niille tarkoitettuihin töihin sekä nilkka vahvistuu.

Valitettavasti meillä ei ole kivijalkamyymälää, emmekä toimita tuotteita jälleenmyyntiin tällä hetkellä. Olemme siis täysin verkossa toimiva yritys, eikä kenkiä näin ollen pääse sovittamaan paikan päälle.

Tuotteillamme on kuitenkin 90 päivän ilmainen palautusoikeus ja ilmainen ensimmäinen koon vaihtokerta.

Kenkämalliemme sivuilla on selkeät mittausohjeet oikean kengän koon määrittämiseen, sekä tuotekohtaiset kokotaulukot.

Paljasjalkakenkien käytölle on hyvin vähän esteitä tai vasta-aiheita, käytännössä - jos pystyt kävelemään ilman kenkiä paljain jaloin, pystyt myös kävelemään paljasjalkakengillä.


Mahdollisia vasta-aiheita paljasjalkakenkäilylle tai paljasjalkailulle ovat kuitenkin jalkaterien tai alaraajojen toiminnalliset tai rakenteelliset häiriöt. Esimerkkinä hallux rigidus eli jäykkä isovarvas, jossa isovarpaan tyvinivel ei pääse taipumaan helposti tai ollenkaan ylöspäin askeleen työntövaiheessa - joka on vaatimus askeleen luonnolliselle rullaamiselle.


Yhtä lailla kaikki kirurgiset operaatiot, joissa niveliä jäykistetään – eli niiden liikettä rajoitetaan tai estetään kokonaan – asettavat haasteita paljasjalkakenkien sujuvalle käytölle ja niiden tuottamien hyötyjen saavuttamiselle.


Diabeteksesta tai hermovauriosta johtuvaa jalkapohjien tuntopuutosta (neuropatia) voidaan myös pitää vasta-aiheena paljasjalkakenkien käytölle, koska saatat huomaamattasi satuttaa jalkasi kengän ohuen pohjan läpi.


Mikäli sinulla on kivulias nivelrikko tai reuman aktiivinen tulehdusvaihe, kannattaa paljasjalkakenkien käyttöä harkita, kunnes tilanne on parantunut.


Pyrimme välttämään ohjeiden antamista verkon välityksellä yksilöllisiin tapauksiin, koska emme tiedä tarkkaan teidän terveytenne tilannetta.⁣ Yksilöllisissä tilanteissa, joissa tuotteen käyttäminen on epävarmaa, suosittelemme konsultoimaan hoitavaa lääkäriäsi tai fysioterapeuttia.⁣

Mikäli sinulla on kysymyksiä tuotteen käyttämisestä tai haluat selventää sen vaikutusmekanismeja, niin laita meille viestiä tuki@kipukauppa.com

Mittaa ensin omien jalkojesi senttikoko päästä päähän huolellisesti. Tee mittaus molemmille jaloille. Kengän koko valitaan isomman jalan mukaan, jos jaloissa on kokoeroa.

Tutustu kunkin paljasjalkakenkämallimme tuotesivuilta löytyvään kokotaulukkoon sekä koon valintaohjeeseen, joka auttaa oikean koon valinnassa.

Paljasjalkakengissä et voi tilata ns. normaalia kokoasi automaattisesti, sillä kyseessä ei ole tavallinen kenkä. Paljasjalkakengän tarkoitus on antaa jalalle luonnollista liikkumatilaa, ei puristaa sitä. Tästä syystä kenkä voi aluksi tuntua liian leveältä, mutta totut vapauden tunteeseen nopeasti.

Meidän kenkien pitoa on kehuttu hyväksi. Tietenkin tilanteissa, jossa kalliolla kasvavan sammalen alla on vettä tai on muuten märkää, niin mikä tahansa kenkä lipsuu. Samoin on talvella jään laita.

Yksi paljasjalkakenkien tarkoitus onkin tulla enemmän tietoiseksi siitä, että mihin astuu ja mitä jalan alla kävellessä on - ohut ja joustava pohja mahdollistaa jalan tuntohermojen paremman toiminnan ja sitä kautta skarpimman reaktiokyvyn ja koordinaation liukkaallakin alustalla.

Fysioterapeuttiemme ideoimat, kehittämät ja valitsemat tuotteet valmistetaan Kiinassa, jossa on valtava tietotaito ja osaaminen mm. kenkien valmistukseen liittyen. Vastoin yleistä käsitystä, maa ei ole edullisin valmistaja.

Pyrimme siihen, että tuotteemme ovat laadultaan erinomaisia, toimivat suunnittelemaamme käyttötarkoitukseen parhaalla mahdollisella tavalla, ja ovat läpinäkyvästi sekä eettisesti valmistettuja.

Kiinassa käyttämämme tehtaat käy auditoimassa kolmas osapuoli, jonka tehtävänä on mm. varmistaa, että tuotteita valmistava tehdas täyttää kaikki vaatimamme kriteerit (materiaalien laatu, dokumentaatio, työskentelyolosuhteet). Siten myös varmistamme myymiemme tuotteiden EU-vaatimusten mukaisuuden ja tuotteiden turvallisen käytön.

Jos kysymys liittyy tuotteen käyttöön, luethan kyseisen tuotesivun läpi huolella, ja katsot sivulla olevan koulutusvideon. Näin löydät todennäköisesti vastauksen nopeimmin.


Pyrimme välttämään ohjeiden antamista verkon välityksellä yksilöllisiin tapauksiin, koska emme tiedä tarkkaan teidän terveytenne tilannetta.⁣ Yksilöllisissä tilanteissa, joissa tuotteen käyttäminen on epävarmaa, suosittelemme konsultoimaan hoitavaa lääkäriäsi tai fysioterapeuttia.⁣

Mikäli sinulla on kysymyksiä tuotteen käyttämisestä tai haluat selventää sen vaikutusmekanismeja, niin otathan yhteyttä meihin tuki@kipukauppa.com

Kaikkien tuotteiden käyttöohjeet löytyvät meiltä sähköisessä muodossa, löydät ne osoitteesta kipukauppa.com/pages/kayttoohjeet tai seuraamalla paketin mukana tulevan palautusohjeen QR-koodia.

Paljasjalkakenkämme ovat pääosin vegaanisia materiaaleiltaan.

Tuotekohtaiset materiaalitiedot löytyvät kenkien tuotesivuilta kohdasta "Materiaalit".

Tuotekohtaiset hoito-ohjeet löytyvät tuotesivulta kohdasta "Hoito-ohjeet".

Etkö löytänyt vastausta?

Katso löytyykö alta kysymystäsi paremmin vastaava aihekategoria.

Tilaaminen ja toimitus

Vaihto ja palautus

Reklamaatiot

Jalkaterveys ja tuotetietous

Yhteistyöt

Kipukauppa

Haluatko olla yhteydessä asiakaspalveluun?

Laita viestiä tuki@kipukauppa.com. Vastaamme sinulle 1-2 arkipäivän aikana.

Yhteydenottolomake:

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.